R6

Kraftfulla cylinderlösningar

Du kan välja mellan enkelverkande eller dubbelverkande tiltcylindrar. Enkelverkande för en så kompakt lösning som möjligt och dubbelverkande för att maximera kraft. Dubbelverkande tiltcylindrar kan också utrustas med lasthållningsventiler för extra säker hantering av last.


Olja ger bästa smörjningen

Snäckväxeln mår bäst om den går i oljebad. En oljefylld rotorkropp ger maximal smörjning och minimalt slitage = mycket lång livslängd. Olja är betydligt bättre än fett vid höga och låga temperaturer, och ger en bättre och enklare hantering vid service.


Stabilitet och styrka

Ett mycket kraftigt skruvförband håller rotorkroppen och redskapsfästet i ett fast grepp.


Ökad livslängd

Kraftiga, väldimensionerade tappar, axlar och bussningar gör Rototilt® mer robust och långlivad än någon annan tiltrotator på marknaden.


Smarta styrsystem

Med en Rototilt® kan du välja styrsystem som optimerar din grävmaskin och bidrar till ökad prestanda, bättre köregenskaper och fler inställningsmöjligheter. Din tiltrotator fungerar optimalt även vid mycket besvärliga driftsförhållanden.


Hög prestanda

Rototilt® arbetar med högre systemtryck än andra märken på marknaden. Det ger bättre prestanda i alla funktioner – t ex i de viktiga tilt- ochvridmomenten – och mer klämkraft när du använder grip.


Kraftfull snäckväxel

Stora lagringsytor tar effektivt upp och fördelar grävkraften.


Smart infästning

Med direktinfästning får du lägre totalkostnad, lägre vikt och mer grävkraft. För maximerad flexibilitet har vi utvecklat en egen, patenterad multiinfästning.


Skyddad hydraulmotor

Det specialutformade skyddet för hydraulmotorn är integrerat med den gjutna rotorkroppen och skyddar mot slag och stötar underifrån.


Rätt gjutgods, på rätt ställe

En gjuten rotorkropp är både starkare och lättare än svetsade alternativ. Tjockleken på gjutgodset optimeras till belastningen på de olika delarna.


Ökad säkerhet

Alla lösningar och detaljer är utprovade för att maximera säkerhet och användarvänlighet. Allt från kvalitetssäkring av alla ingående komponenter, till styrsystem samt koppling och låsning av redskap.


Hydraulisk snabbkoppling

Ger dig snabbare byten mellan hydrauliskt styrda redskap. Tack vare vårt samarbete med partners kan vi erbjuda inbyggd hydraulisk snabbkoppling i redskapsfästet.


Individuell testning

Den tiltrotator du beställt testas före leverans. Samtliga funktioner kontrolleras och säkerställs. Varje Rototilt® vägs dessutom individuellt innan den lämnar fabriken.


Svivel

Med elsvivel (tillval) ges möjligheten att styra ventiler på redskap som kopplas till Rototilt®. På så sätt kan även mer avancerade redskap användas.


Med högflödessvivel (tillval) kan du köra högflödeskrävande redskap, upp till 200 l/min vid 300 bar.


Fler redskap

Rototilt® erbjuder ett brett program av sorteringsgripar, multigripar och gripmoduler. Samtliga är skräddarsydda för respektive Rototilt®-modell. Detsamma gäller specialdesignade redskap som universal- och specialskopor, gaffelställ och asfaltskärare

Rototilt® R6

För grävmaskiner med maskinvikt 15-24 ton. Ett genomarbetat kraftpaket som likt de övriga Rototilt®-modellerna håller för tuff och långvarig användning.

 

Teknisk data

R6

Maskinvikt

15000 - 24000 kg

Max standard skopvolym

1,1 m³

Max skopbredd

1800 mm

Max brytkraft

170 kN

Max brytmoment

255 kNm

Vikt (från)

460 kg

Tiltvinkel (2x)

40°

Rotationshastighet (1 varv på)

7 s vid 65 l/min

Arbetstryck

25 MPa

Max returledningstryck

2 MPa vid 90 l/min

Rekomenderat hydraulflöde max

95 l/min

Antal smörjställen

8

Vridmoment

6700 Nm vid 25 MPa

Tiltmoment teleskopiska cylindrar

44500 Nm

Tiltmoment dubbelverkande cylindrar

56600 Nm